Johannes Hylander har bred erfarenhet av arbetsmarknad, forskning och utbildning men också kultur och infrastruktur. Han har bland annat arbetat på Högskoleverket och Högskolan i Jönköping. Johannes har en fil. mag. i statsvetenskap från Uppsala universitet och är idag styrelseledamot i Högskolan Dalarna. Han har tidigare varit ledamot i insynsrådet för Statens konstråd och utvecklingsrådet för Forum för levande historia samt styrelseledamot i KY-myndigheten och Teaterhögskolan.
Anders är fil. dr och akademisk ledare för lärarutbildningen vid Södertörns högskola. Sedan 2015 är Anders vice ordförande i Lärarutbildningskonventet, en nationell sammanslutning av ansvariga för lärarutbildningen vid universitet och högskolor med examensrätt att utfärda lärarexamen. Under 2019-20 arbetade Anders med ett regeringsuppdrag kring förslag på åtgärder för ökad kvalitet i lärarutbildning samt åtgärder för att underlätta för fler att bli lärare.
Lise-Lotte Axelsson är Ämneschef opera vid Institution för opera, Stockholms konstnärliga högskola. Hon har tidigare varit enhetschef på Kulturskolan Stockholm, operachef på Göteborgsoperan och rektor på Operahögskolan.
De senaste 20 åren har Lise-Lotte Axelsson suttit i styrelserna för bland annat Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, Kungliga Operan och Folkoperan. Hon satt i Kulturrådets referensgrupp för fri scenkonst i fyra år och 2009 mottog hon den kungliga Serafimermedaljen för betydelsefulla insatser för svenskt musikliv.
Lena Ousbäck är chef för Ledningssekretariatet, Stockholms universitet. Hon har dessförinnan 16 års erfarenhet av arbete med planerings- och styrningsfrågor från olika lärosäten. Den senaste rollen var som planeringschef på Sveriges lantbruksuniversitet, vilken föregicks av arbete som chef för avdelningen för ledningsstöd, personal och ekonomi vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har genomgått flertalet vidareutbildningar som ESV:s Strategisk verksamhetsstyrning för mellanchefer i staten och HUMANE:s Winter School for senior university administrators.
Torgny Sandgren är generalsekreterare på Kulturskolerådet som är en intresseorganisation för landets kommunala musik- och kulturskolor. Torgny har tidigare bland annat arbetat som seniorrådgivare på Nordiska Ministerrådet och som utredare på Ungdomsstyrelsen med ett särskilt ansvar kring ungdoms- och kulturpolitiska frågor.
Simon Strömberg arbetar på Kulturrådet och är där ansvarig för verksamhetsutveckling med fokus på breddat deltagande. Han har bland annat ansvarat för bidraget Kreativa platser som var en del av Äga rum, en regeringssatsning med syfte att stärka delaktigheten i den offentligt finansierade kulturen. Simon har tidigare arbetat inom kulturförvaltningen Stockholm och Kulturskolan Stockholm som utvecklingsledare för ungas delaktighet. Bland annat grundade han medie- och demokraticentret Unga Berättar som han sedan drev i 10 år. Dessförinnan har Simon bland annat ansvarat för skol- och ungdomsfrågor på Dagens Nyheter och arbetat som reporter och inslagsproducent inom TV.
Adriana Di Lorenzo Tillborg är postdoktor och lärare i pedagogik vid Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet. Hennes avhandlingsprojekt har fokus på policyprocesser och diskurser gällande inkludering av barn och unga i Sveriges kulturskolor. Två grupper som hon särskilt fokuserar på är barn och unga med normbrytande funktionalitet samt barn och unga på flykt. Adriana är utbildad violinist och musiklärare och har en masterexamen i musikpedagogik från Musikhögskolan i Malmö. Hon har också över mångårig erfarenhet som kulturskolelärare i violin och ensemble, större delen av tiden vid Kulturskolan Lund där hon även varit dirigent för Lunds Ungdomsorkester och violinist i Lunds Stadsorkester.
Sebastian Printz arbetar idag som Kulturskolechef i Täby Kommun. Innan det har han varit kulturskolechef i Huddinge Kommun och enhetschef i Kulturskolan Stockholm. Under lång tid arbetade Sebastian på dåvarande Dans- och cirkushögskolan där han kombinerade rollerna som enhetschef, lektor och musiker/kompositör och var med om sammanslagningen till Stockholms Konstnärliga Högskola 2014. Tidigare i livet arbetade Sebastian ca 20 år som frilansande musiker med ett brett verksamhetsfält och flera turnéer utomlands efter musikerutbildningen vid KMH.
Ulla Sjöström är grundare och rektor för Musikmakarna, Sveriges första yrkeshögskoleutbildning för låtskrivare och musikskapare inom populärmusik, etablerad 1998 i Örnsköldsvik. Under hennes ledning har Musikmakarna utvecklats till en internationellt erkänd utbildning som har fostrat många framgångsrika låtskrivare, producenter och artister. Ulla har mottagit flera utmärkelser för sitt arbete, inklusive regeringens hedersomnämnande för insatser av särskild betydelse för svensk musiks internationella framgångar 2018. 2019 fick hon priset som ”mycket värdefull person i musikbranschen” på Denniz Pop Awards. Hon har även bidragit till att främja jämställdhet inom musikbranschen och har etablerat samarbeten med organisationer som Tim Bergling Foundation och Dua Lipa’s Sunny Hill Foundation. Ulla Sjöström har en bakgrund i en musikalisk familj och har turnerat både nationellt och internationellt, vilket har gett henne en djup förståelse för musikens roll i samhället.
Senast upppdaterad: 2024-11-19